neljapäev, 29. september 2016

Mõte tuleb, mõte läheb ...


Näputööd tehes on mõtted kiired silkama. Tulevad ja lähevad suurel kiirusel, aga mõni jääb siiski pikemalt pidama ja võib isegi teoks saada.
Teoks sai ka mõte teha FB-s oma isiklik veebileht Toomelaegas. Ehk oli selle mõtte teostamise ajendiks ka pisuke edevust, kuid peaasjalikult siiski soov leida mõnedele oma kätega valminud esemetele uued omanikud, keda rõõmustada, kaunistada, katta ja soojendada. Ka tagasisidet tehtule on tore saada. Miks siis mitte kasutada tänapäevaseid IKT võimalusi.
Eelmise postituse kirjutamiseks põhjust andnud mütsid on tänaseks valmis. Jaana abiga sai tehtud mõned klõpsud, kus näha, kuidas mütsid peas välja näevad.
esimene

teine
Mütsilaine ei kujunenudki väga suureks, sest nr 2,5 varraste otsad olid üsna teravad ja sain näppu augu. Kohe trügis kätte jälle heegelnõel, mis suvel mu põhiliseks töövahendiks oli.

Mütsi alustamisel katsetasin erinevaid lõngu, seetõttu oli käeulatuses Drops Delight lillepõld, millest juba suvel mitmeid kordi ahvatlenud motiividest rätti heegeldama sai hakatud. Abiks heegelnõel nr3. Rätt ootab veel lõplikku viimistlust.
Selle skeemi järgi heegeldatud.
Töö käigus tehtud klõps. Siin värvid loomulikumad.
Järgmiseks tekkis huvi ja trügis varrastele ebatraditsiooniliselt kootav sokk. Kindlasti oli vaja proovida, seda enam, et soktoober kohe-kohe algamas. Lisan siia video aadressi, kust vajadusel saab meenutada, kuidas selle soki kudumine käis. Kahe vardaga soki kudumisest on minu FB lehel veel vähemalt üks näide ja Pinterestis muidugi ka.
Siin näha lõngad ja soki ülemine osa. Kasutasin varrast nr3

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar